Korte persoonsbeschrijving Alexander P. Bos, CFM  
 

  » Terug naar contactpagina

  Alexander Bos is geboren in 1964, woonachtig te Rijswijk (Z-H). Na een gevarieerde loopbaan bij diverse bedrijven en organisaties, heeft hij in 1997 BCiM Bos Consultancy & Interim Management b.v. opgericht.

Na het vervullen van de militaire dienstplicht begon zijn carrière in de Tweede Kamer als persoonlijk medewerker van een Kamerlid, waarna hij als Bedrijfsleider bij Blokker, Dealermanager bij Cash Software (financiële administratie), Incassoadviseur bij Graydon, Manager Algemene Zaken bij Graydon, Consultant bij Seducom en Sales Manager bij Philips, zijn loopbaan vervolgde.

BCiM Bos Consultancy & Interim Management b.v. (www.bcim-fm.nl) is een bedrijf dat zich bezighoudt met interim management en adviesdiensten op het terrein van facilitair management.
Vanuit BCiM heeft Alexander Bos onder meer interim activiteiten verricht als Manager Operations (Benelux) en later als General Manager van NRG Repro Facility BV (zusterorganisatie van Nashuatec/Ricoh), als Lokaal (Amsterdam) en Regionaal (Noordwest Nederland) Facility Manager bij UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemers- verzekeringen), als Facilitair Service Manager bij NV PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, als Hoofd Document Management bij Eneco en als Manager Facilitair Bedrijf van Joulz BV.
Adviesdiensten zijn onder meer geleverd aan de Technische Universiteit van Delft,  het Achmea Facilitair Bedrijf (document management), Hospitality Consultants (gemeente Sittard-Geleenen Rabobank Nederland), UPC Nederland, Yacht Nederland, KIWA, het Sir Winston Leisure Center
  te Rijswijk, de Atlant Zorggroep te Beekbergen, Medesign Interior & Graphic Design te Heemstede en VGP (Vereniging Grootgebruikers Postdiensten).

Tevens worden door BCiM trainingen, opleidingen en workshops op facilitair gebied verzorgd (www.facilitaire-workshops.nl). BCiM levert een vaste bijdrage aan het Zakboek Facility Management (uitgever Reed Business Information). In diverse vaktijdschriften worden regelmatig redactionele artikelen van BCiM gepubliceerd. BCiM verricht ook audits op (facilitaire) opleidingen van andere organisaties en op leverancierscontracten.

Alexander Bos is actief lid van FMN, Facility Management Nederland, de facilitaire beroepsvereniging in Nederland (www.fmn-vereniging.nl). FMN heeft 2200 leden.
Binnen FMN vervult hij vanaf 1991 diverse commissiefuncties en is Bestuurslid geweest (2000 – 2006).

In 2005 is de titel CFM (Certified Facility Manager) behaalt. Vanaf 2006 is hij Lid van het College van Toezicht van de Academie voor Facility Management van de Haagse Hogeschool. Voor de Haagsche Hogeschool worden ook Gastcolleges verzorgd. Van 2001 tot en met 2006 is Alexander Bos Voorzitter van het Bestuur van de lokale omroep in Rijswijk geweest (Stichting Omroep Rijswijk, www.rtvrijswijk.nl).

In 2011 is deelgenomen aan het Postal Users Forum van het Directoraat Generaal Internal Market and Services van de Europese Commissie in Brussel.
 
 
     
 
 
 
Home
Over BCiM
Consultancy
Document Management
Artikelen
Vacatures
Contact
 
Extra's:
BCiM in het nieuws
BCiM en MVO
Referenties
Workshops en trainingen
Foto's
Voorwaarden
Linkedin   Twitter